Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gwarancja Xbox 360
25-08-2010, 16:44
Gwarancja Xbox 360
Aby skorzystać z gwarancji należy zarejestrować konsolę na stronie Link.

Konsolę powinno się rejestrować w momencie kupna, aczkolwiek lepiej zarejestrować dopiero w momencie wystąpienia awarii, bo jeżeli będziemy chcieli sprzedać konsolę to wtedy osoba która ją kupi nie będzie miała żadnych problemów z gwarancją.

Jak zgłosić awarię?

Przez telefon 00800 441 17 96, od poniedziałku do piątku, od godziny 9 do 17.

Lub przez stronę internetową Link.

Jakie informacje należy podać?

Adres Zamieszkania, żeby kurier wiedział gdzie przyjechać po konsolę.

Adres Email, aby móc się z tobą skontaktować.

Numer seryjny konsoli, numer który znajduje się na tyle konsoli.

I oczywiście opisać problem.

Niektórzy czasem chcą paragon, ale niekoniecznie. Jest jeszcze jedna sprawa jak nie masz paragonu to gwarancja jest liczona od daty produkcji konsoli. Jak masz to od daty kupna. Lepiej mieć paragon, bo wiem z własnego doświadczenia, jak miałem konsolę sprowadzoną z Anglii to gdy wpisałem tylko numer seryjny wyświetlało mi się, że ogólną gwarancję na konsolę mam tylko na niecały rok, a powinna być na prawie 2 lata. Musiałem przesłać paragon, aby to skorygowali.

Jak można sprawdzić co się dzieje z konsolą podczas napraw?

Można to sprawdzić wchodząc znowu na tą samą stronę Link i wpisując numer sprawy który otrzymujemy po przyjęciu konsoli do naprawy. Niestety te informacje zazwyczaj nie są zbyt dokładne.

Czy konsole kupione poza Polską, są objęte gwarancją w Polsce?

Jeżeli konsola była kupiona na terenie UE to tak.

Jakim okresem gwarancji jest objęta konsola?

Akcesoria(Pad,Headsted itd.) - Rok
Konsola - 2 Lata
Na usterki konsoli RROD i E74 - 3 Lata

Jak pakować konsolę

Po pierwsze. Pakujemy tylko konsolę, bez padów, headsetów, mikrofonów itd.Wink.

Po drugie. Pudełka w jakich wysyłamy konsole są niszczone, a więc nie trzeba wysyłać konsoli w oryginalnym pudełku.

Ps. Płytki pozostawione w napędzie też nie są zwracane.

Ile się czeka na naprawienie konsoli?

Różnie, ale według prawa Unijnego naprawy nie mogą trwać dłużej niż 14 dni roboczych. Zdarza się, że konsola wraca po tygodniu.

Czy przerobione konsole są naprawiane?

Czasami tak, czasami nie. Najlepiej przywrócić oryginalny firmware i jeżeli plomby gwarancyjne są zerwane to skombinować nowe. Pamiętaj jeżeli pracownikom MS będzie się chciało to i tak dojdą do tego, że masz przerobioną konsolę.

Czy zbanowane konsole są naprawiane?

Nie. Ban=Koniec gwarancji.

[Obrazek: card.png][Obrazek: pawlllosss.png]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | www.xbox-forum.vot.pl | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS